fbpx

Mobilhome reizen: 3 plekjes dichtbij

Mobilhome reistip: 3 plekjes dichtbij om van te genieten

Omdat we zelf fervente mobilhomers zijn en geef ik jullie graag onze 3 plekjes mee waar wij van genieten als we er kort tussenuit willen. Drie plekjes waar we heel snel kunnen geraken en die ons al heel wat rust en plezier hebben geschonken.

1. Zeeland: een explosie aan natuur en rust

Een recentelijke ontdekking, wat gek is omdat het werkelijk op een boogschuit van ons ligt: het wondermooie zeeland op slechts een goed uur rijden van bij ons (Sint-Niklaas).
We hebben niet elk plekje ontdekt, dus onze voorkeur is slechts gebaseerd op wat wij al hebben mogen zien. Die voorkeur gaat uit naar Walcheren (aan het dorpje Westkapelle). Een plekje aan “zee” waar de duinen nog mooi en groot zijn.

Er zijn heel wat verschillende plekjes om op het strand te kuieren, maar eentje heeft ons van onze sokkel geblazen. Enkel en alleen omdat de rust en de pracht ongezien waren. We waren dan ook blij dat we onze mobilhome mochten kamperen in een boeren mini-camping (klein zeeduin) vanwaaruit we met een kleine wandeling toegang kregen tot een groot strand waar het eens een keer niet over de koppen lopen was. De duinen vormden een paradijs voor de kinderen. Terwijl ze zichzelf voor de honderdste keer al lachend lieten vallen van de zachte zandbergen, konden wij genieten van een heerlijk drankje in het uiterst gezellige strandbarretje.

In Westkappele zijn er zeer veel campings. De meeste zijn de zogenaamde mini-campings. Heel wat boeren hebben ze hun terrein ter beschikking gesteld van kampeerders. Hierdoor kunnen de gasten niet alleen genieten van de schoonheidvan het platteland, maar ook van de rust die zo’n mini-camping brengt. Geen karaoke ’s avonds, maar wel stilte die opvallend is en doet beseffen dat we in ons alledaagse leven zoveel lawaai moeten verdragen.

Let wel op dat het in de zomervakantie een gegeerde plek is. Vooral onze Duitse buren zijn blijkbaar erg gek op dit plekje. Vroeg reserveren in de zomervakantie is dus absoluut een must.
Maar evengoed kan je, zoals wij, er even tussenuit in april of mei voor een paar dagen. Dan is reserveren niet echt nodig!

2. Moessel: duitse romantiek in de “bergen”

De meanderende Moessel doet dromen en genieten. Slechts 3 uur rijden om in een landschap te komen die doet denken aan verre vakantie.

Het kan zijn dat we telkens geluk hebben gehad, maar aan de Moessel schijn de zon waar ze elders niet schijnt. Alsof het een microklimaatje is. De zon op je gezicht met in de verte de dalen en bergen, met daar ergens tussenin de Moessel. Kan het mooier zijn? De schoonheid van het landschap verbaast me elke keer weer. “Dat we dit niet eerder hebben ontdekt” , is een gedachte die elke keer weer in mijn hoofd schiet.

Er zijn ook hier weer heel wat plekken om te kamperen. Een echte voorkeur kan ik niet geven. Wij vestigen ons vaak in Landal Sommerberg. Omdat dit een leuke plek is om mooie wandelingen te maken en omdat kinderen hier hun gading kunnen vinden. Maar evengoed zijn er andere plekken die de moeite waard zijn.

Het zal wel de rivier zijn, maar hoe dan ook kan je niet voorbij de romantiek. De huizen, met hun karakteristieke uitstraling dwingen je ertoe om hand in hand te kuieren door de steden en dorpjes en te genieten van elkaars nabijheid. Waar je ook gaat aan de Moessel, elk dorpje biedt de gezelligheid die het leven net dat tikkeltje warmer maken.

Als ik dan toch wat dorpjes moet opschrijven als een ‘must-see’, dan komen de volgende namen in aanmerking:

Bernkastel-Kues

Cochem

Traben-Trarbach

Last but not least: de overheerlijk moessel wijn. Wat moet ik anders zeggen dan ‘overheerlijk’! Alleen al het karafje dat je krijgt is uniek en biedt een meerwaarde. Het is alleen wel opletten dat je jezelf niet overdoet aangezien wijn bestellen aan de Moessel eigenlijk betekent dat je een karaf met 2 glazen bestelt.

3. Nord-Pas-De_Calais: Pracht en praal

Ook al is het gekend en al zo vaak beschreven, Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez zijn een absolute must om te bezichtigen. op een 2 uur rijden kan je stoppen bovenop 1 van de 2 kapen om te genieten van de wereld die onder je voeten ligt. Niet alleen de wind neemt daar je adem weg, ook de pracht en praal van de kapen zijn adembenemend.

Wind is er wel, en de koude is er ook meer wel dan niet. Een dikke trui en een regenjas behoren zeker in de koffer te zitten. Dat je de reis naar de kapen hiervoor niet moet laten, zegt alles over hoe mooi het is.

Tussen Cap griz Nez en Cap Blanc Nez kan je heerlijk vertoeven in het dorpje Wissant. Net buiten het dorpje is en een zeer geode camperplaats te vinden. Vandaaruit is het op loopafstand naar het dorpje en strand. Koken hoeft niet, want er zijn genoeg restaurantjes om s avonds een hapje te eten.

Wil je toch een beter verder rijden, dan kan je naar Boulogne-Sur-Mer trekken. Het zal jullie niet verbazen om te lezen dat dit plekje ook aan zee ligt. Je hebt hier wel wat meer de allure van een stad in vergelijking met Wissant.

Dus…ook al kan er veel wind zijn en koude, de twee prachtige kapen op een boogschuit kan en mag je niet missen in je leven.

Leave a reply