fbpx

Mobilhome skiën in België

Het is bijna kerst maar buiten is het helemaal nog niet wit. Integendeel, de temperatuur haalt een veel te hoge 8 graden en de guurheid van de wind doet eerder denken aan de maand oktober dan de maand december. En toch wacht ik geduldig op dwarrelende sneeuwvlokjes om te mogen genieten van een weekendje skiën in België met de mobilhome. In afwachting zet ik graag voor jullie een aantal plekken op een rijtje waar je aan de rond van een skipiste in België een camperplaats vindt. Veel zijn her er niet, maar België is dan ook niet Frankrijk of Zwitserland.

1) Jalhay-Sart-Baraque Michel:

Deze parking is gestueerd aan de N68 tegenover de ‘L’Auberge Baraque Michel’. (De L’auberge is op woensdag gesloten). Dichtbij ligt het natuurpark Hautes Fagnes. Sowieso een mooi wandeligebeid in de lente en zomer.

De Baraque Michel is één van de hoogste “bergen” in België en vandaar ook een geliefd gebied voor skiërs.

De skipiste is niet direct gelegen aan de camperplaats. Meer bevindt zich 3,5 km verder. Voor meer info kan je naar hun site gaan: Baraque Michel skipiste.

Adres camperplaats: Baraque Michel, Rue de Botrange (N 50° 31’09” – E 6°03’45”). Je hoeft hier niets te betalen. De ondergrond is asfalt. Deze camperplaats is steeds open. In de winter worden er sneeuwruimers ingezet om de plaats van sneeuw te ontruimen.

Grotere kaart weergeven

2) Waimes – Signal de Botrange

Deze parking is gelegen aan de ‘Signal de Botrange’ die met zijn hoogte van 694 m een uitstekende uitvalsbasis is voor skiërs. De camperplaats is bedekt met asfalt en staat een deel van zijn parking in de winter af aan een plaats waar je ski’s kan huren.Lekker makkelijk natuurlijk, maar langs de andere kant neemt de drukte hierdoor wel toe.

Na een mooie wandeling van 6 km kom je aan de skipistes. Voor meer info over de skipistes kan je naar volgende site surfen: Signal de Botrange skipiste

Het adres van de camperplaats:

Signal de Botrange, Rue de Botrange, Sourbrodt (Waimes)

N 50°30’03” O 6°05’35”

3) Baraque de Fraiture:

Deze grote parking aan de rand van een skipist met skilift, kan 800 wagens herbergen. Ondanks zijn grootte is dit niet een specifieke camperplaats, maar de mobilhomes worden er wel getolereerd om de nacht door te brengen. Aan de parking is een cafetaria aanwezig waar men iets kleins kan eten of drinken. Een echt restaurant is het niet, dus verwacht er zeker niet teveel van.

Het grote voordeel van deze camperplaats is de nabijheid van de skipiste. Niet ver hiervandaan vind je het dorpje Fraiture, waar je wel weer restaurantjes of cafeetjes vindt.

Meer info omtrent de skipiste vind je op deze site: Skiën baraque friture

Leave a reply