fbpx

Alternatieve manieren om met je mobilhome te reizen

De laatste jaren is reizen met de mobilhome echt in de lift. Dat de mobilhome trending is, betekent ook dat er heel wat verandert voor de mobilhomers. Zo zijn er heel wat andere manieren bijgekomen om te overnachten. Al een geluk, want wild kamperen wordt de laatste jaren minder en minder getolereerd. Wij zetten voor jullie kort op een rij wat de mogelijkheden zijn:

1) Camperplaatsen:

Hoewel deze manier van overnachten voor velen reeds gekend is, leg ik nog kort even uit wat dit is. Een camperplaats wordt ook wel eens een serviceplaats genoemd. Heel vaak zijn ze opgericht door de stad of gemeente. Ze hebben allen als doel om op een veilige plek overnachting aan te bieden aan de camperaars. De prijzen variëren van gratis naar een 20 euro. Vaak geldt de regel: hoe duurder, hoe meer faciliteiten. Voor de meeste landen in Europa kan je een overzicht van deze camperplaatsen vinden in de Campergids van Facile Media. Dit boek is een must en dé bijbel voor vele mobilhomers. Hier kan je hem alvast bestellen.

Wil je de camperplaatsen lieven in je GPS stoppen? Dat kan ook door het aanschaffen van de Campergids datasets.

NKC heeft een gratis app beschikbaar gesteld waarmee je toegang hebt tot heel wat camperplaatsen of campings. Deze app is zeer geliefd onder camperaars en kost dus niets. Interesse? Download hem hier.

2) Kamperen bij de boeren:

Hierover heb ik reeds een ander bericht gewijd. Wil je dus meer weten ga dan gerust naar ons bericht over kamperen bij de boeren. In ieder geval is deze manier van reizen met de mobilhome een echte aanrader. Wij (The VAN Company) geven steeds de gidsen mee aan onze reizigers om gratis te kamperen bij de boeren in Frankrijk, Italië, Spanje of Engeland. Vele maken er gratis gebruik van, en hun reacties zijn bijna altijd lovend!

Het doel van deze manier van mobilhomen is kennis te maken met de lokale producenten. Verwacht je dan ook aan heerlijke wijnen, hespen, kazen of andere lokale producten. Uiteraard is het maar zo fijn voor de boeren om hun te ondersteunen en wat van hun producten aan te kopen.

3) Park 4 night:

Dit is een community driven initiatief, waarbij camperaars op zich hun ervaringen delen en beoordelen. Een beetje vergelijkbaar met trip advisor, maar dan enkel voor de mobilhome kampeerplaatsen. De bedoeling is dat ja via de app een plek kiest, ernaartoe gaat en liefst van al natuurlijk genieten, om er dan achteraf een beoordeling over te geven. Uiteraard kan je ook nieuwe plekken delen. Het mooie aan dit systeem is dat het je de moeglijkheid geeft om pareltjes van plekken te ontdekken die nog niet gekend zijn of verspreid werden langs de klassieke campergidsen. Bovendien is het een echte community en heeft het dus ook een sociaal aspect dat voor sommigen heel prettig kan zijn.

Wil je kennis maken met dit systeem? Ga dan naar de site van Park 4 night.

 

4) Gamping:

Hotter dan hot, nieuwer dan nieuw. Dé nieuwste manier om de kamperen met je mobilhome is Gamping. Voor een beperkte prijs kan je kamperen bij mensen in hun tuin. Uiteraard is de ene tuin mooier dan de andere, maar als je de foto’s bekijkt gaat het wel degelijke om mooie tuinen met mooie uitzichten. Op deze manier kan je goedkoop een ander stukje van een land zien en bovendien kan echt contact leggen met de locals. Een must–try!

Meer weten? Hier lees je er alles over!

 

Veel plezier en vergeet zeker jullie ervaringen niet te delen!

Leave a reply