fbpx

Met de Mobilhome door de woestijn in Spanje

Met de Mobilhome door de woestijn in Spanje

Cabo de Gata is een prachtig gebied van wel 38.000 hectare land en 12.000 hectare water. Het wordt gekenmerkt door zijn vulkanishe oorsprong en heeft opmerkelijk weinig begroeiing, maar wel bezaaid met heuvels en “bergen”. De temperaturen nemen er exotische vormen aan. Het mag dan ook geen wonder heten dat dit gebied als de Spaanse woestijn werd gedoopt.

Gelegen aan het Zuid-Oostelijke puntje aan de mediterraanse zee in Andalusië biedt dit wonder van de natuur heel wat toegangen tot baaitjes en stranden. Bovendien zijn er ook vele recreatie en sport mogelijkheden beschikbaar, voor een onvergetelijke vakantie: boottochten en kanovaren langs ongelooflijk witte stranden en kristalhelder water, duiken (cursussen), wandelroutes (onder begeleiding), fietsen door het natuurgebied, paardrijden enz.

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 18 graden vormt Cabo de Gata een zeer mooie strandbestemming. Het heeft de meeste zonuren en de minste neerslag van Europa (gemiddeld minder dan 200 mm per jaar, vergelijk met het Nederlands gemiddelde van 780 mm per jaar). In de winter is de Cabo de Gata een ideale plek om “winter”-wandelingen te maken. In de zomer kunnen de temperaturen echter hoog oplopen.

Hoewel Cabo de Gata een toeristishe plek genoemd mag worden, moet je er geen grote boulevards of grootschalige toeristische attracties verwachten. Wat je er wil vindt zijn kleine winkeltjes en restaurantjes waar de gezelligheid troef is.

De vele kleine strandjes en baaitjes vormen een waar paradijs voor de natuurliefhebber, maar u moet er wel iets voor over hebben. Lange afdalingen over rotsachtige zandpaadjes met hier en daar wat klim- en klauter werk wordt beloond met prachtige zandstranden en kristalhelder water. Grotere stranden zijn eenvoudiger en zelfs per auto te bereiken, maar dat brengt ook direct weer meer drukte met zich mee.

Een ‘must’ om te bezoeken: de zoutvlakken in de Salinas de Cabo de Gata. Een grote zoutwater lagune die door een 400 meter brede zandbank van het strand wordt afgescheiden. Omdat dit de trekplek is voor vogels die van Afrika komen, kunnen vogelliefhebbers hier hun ogen de kost geven.

Wil je de sfeer van een heuze filmset opsnuiven. Vergeet dan niet te passeren langs Mini Hollywood en Texas Hollywood (dichtbij Tabernas): 2 filmdorpjes waar onder andere de filmset van ‘The Good, the bad and the ugly’ werden gebouwd.

Voor meer informatie:

 

Voor brochures (wel in het SPaans): Klik
hier

Veel plezier in dit wondermooie stukje Spanje!!

Leave a reply